Webinar “Financiranje malog i srednjeg poduzetništva privatnim kapitalom i putem Progress tržišta”

listopad, 2021.

22.10.2021.Webinar “Financiranje malog i srednjeg poduzetništva privatnim kapitalom i putem Progress tržišta”

Vrijeme održavanja: 22. listopad 2021., u 14 sati

Mjesto održavanja: Zoom platforma

Za webinar se možete registrirati na POVEZNICI.

Webinar je namijenjen svima koji žele steći nova znanja i dobiti informacije o fondu vlasničkih glavnica (private equity / venture capital fondovi) kao izvoru financiranja gospodarstva te o mogućnostima financiranja malog i srednjeg poduzetništva putem Progress tržišta.

Na webinaru ćete dobiti odgovore na pitanja poput:

 • što je fond vlasničkih glavnica (private equity / venture capital fondovi)
 • tko su ulagatelji u fondove vlasničkih glavnica  
 • kako izgleda proces ulaganja fondova vlasničkih glavnica
 • što je privatni kapital te koje su prednosti financiranja privatnim kapitalom u odnosu na financiranje zaduživanjem
 • što poduzetnici trebaju znati o financiranju putem fondova vlasničkih glavnica
 • što je Progress tržište i kome je namijenjeno
 • koje su prednosti financiranja poslovanja putem Progress tržišta u odnosu na financiranje putem fondova vlasničkih glavnica
 • tko je potencijalni izdavatelj, a tko investitor na Progress tržištu
 • kako koristiti više izvora financiranja

Predavačice: 

 • Uvodno izlaganje – Mr. Vanja Dominović, voditeljica Odjela za financijske institucije Sektor za trgovinu i financijske institucije HGK
 • Mr. sc. Dragana Resan, Voditeljica Jedinice za nadzor poslovanja i upravljanje rizicima u Prosperus – Invest društvu za upravljanje private equity fondovima – područje interesa su joj investicijski fondovi s naglaskom na private equity fondove, pa samostalno objavljuje članke u stručnim časopisima kako bi doprinijela razvoju industrije private equity fondova. Posjeduje dvadeset godina radnog iskustva u industriji investicijskih fondova, tijekom kojeg je stekla specifična znanja iz područja računovodstva investicijskih fondova, financijskog izvještavanja, kompleksnog regulatornog okvira i upravljanja rizicima. Zamjenica je predsjednika Udruženja investicijskih fondova pri HGK, zadužena za alternativne investicijske fondove, te je članica radne skupine “Računovodstvo i porezi investicijskih fondova” pri Europskom udruženju investicijskih fondova u Bruxellesu. Posjeduje licencu ovlaštenog internog revizora – specijalist za područje banaka i financijskih institucija Sekcije internih revizora Hrvatske zajednice računovođa i financijskih djelatnika u Zagrebu te međunarodni certifikat specijalista za obavljanje poslova usklađenosti, ATTF Luxembourg.
 • Morana Plejić, Voditeljica Progress tržišta na Zagrebačkoj burzi d.d. – područje interesa su joj projekti vezani za financiranje, posebno malih i srednjih poduzetnika i razvoj gospodarstva, no i svi projekti vezani za unapređenje nacionalnih politika i razvojnih strategija. Nakon više od 20 godina rada u području bankarstva i EU programa, dolazi na Zagrebačku burzu d.d. te od 2017. godine vodi projekt pod nazivom Progress tržište. Cilj Progress tržišta je pružanje novog načina financiranja malim i srednjim poduzetnicima i to na tržištu kapitala. Aktivno je uključena i u edukacije poduzetnika, suradnju s nacionalnim i europskim tijelima te je 2019. izabrana za članicu Tehničke skupine stručnjaka pod vodstvom Europske komisije kojoj je cilj osnaživanje javnih tržišta kapitala namijenjenih malim i srednjim poduzećima.
   •  

14:00h

Lokacije

Login required to see the information Login

X