ODGOĐENO: Predavanje i panel diskusija s veleposlanikom Izraela HE Ilanom Morom

ožujak, 2020.

12.3.2020.ODGOĐENO: Predavanje i panel diskusija s veleposlanikom Izraela HE Ilanom Morom

Zbog epidemiološke situacije u zemlji, posjet Veleposlanika je odgođen, a nastavno na to i cijelo događanje.

12.03.2020. održati će se skup na temu strateškog pozicioniranja u smislu jačanja konkurentnosti regionalne i lokalne ekonomije Republike Hrvatske. Skup će započeti predavanjem veleposlanika Izraela HE Ilana Mora na temu: Social innovation in transiting from start-up nation to “smart up” nation – a choice or destiny’, a nastaviti će se  panel diskusijom na temu:Quadruple helix in strengthening the competitiveness of  local community’. 

Panelisti su: HE Ilan Mor, veleposlanik Izraela, doc. dr. sc. Ernest Vlačić,  VU Algebra, prof. dr. sc. Stipan Jonjić, Centar za proteomiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, Mislav Vučić, izvršni direktor JGL d.d. i prof. dr. sc. Saša Drezgić, Ekonomski fakultet u Rijeci.

HE Mor će u sklopu svojeg predavanja na primjeru Izraela objasniti kako su postali globalni sinonim za start-up naciju te zašto se danas strateški okreću prema razvoju „smart up“ nacije. Kroz panel diskusiju će se raspravljati o trenutnom stanju, barijerama i mogućnostima razvoja i jačanja nacionalne, regionalne i lokalne konkurentnosti RH iz perspektive suradnje na principu tzv. četverostruke uzvojnice i njenih temeljnih komponenti:  gospodarstva, akademije, javnog sektora i civilnog društva.

Skup počinje u 14:00 sati. Program skupa u potpunosti se odvija na engleskom jeziku.

Svoje sudjelovanje na skupu molimo da najavite prijavom na poveznici.

14:00h

Lokacije

Login required to see the information Login

X