Online predavanje “Strategija na A4”

listopad, 2021.

14.10.2021.Online predavanje "Strategija na A4"

Vrijeme održavanja: 14. listopad 2021., u 14 sati

Mjesto održavanja: Zoom platforma

Za predavanje se možete prijaviti OVDJE.

Kratko, jasno, jednostavno, provedivo i mjerljivo!

Treba vam dobar poslovni plan ili strategija, ali nemate ni vremena ni energije tjednima razmišljati i pisati nešto što će, unatoč dobrim idejama, na kraju ipak završiti u ladici. Imate pravo!

Većina strateških planova su preopširni dokumenti koje je nemoguće provesti jer se svode na previše preopćenitih preporuka, postavljaju previše prioriteta, nerazumljivi su pa djelatnici ne znaju što se od njih očekuje te su toliko komplicirani da ih je nemoguće svakodnevno provoditi, mjeriti rezultate i povremeno ih korigirati.

No strateško planiranje još uvijek je jedan od najkorisnijih alata za upravljanje jer održava fokus organizacije na ono što je zaista bitno za poslovni uspjeh.

Kako napraviti plan koji je sažet, razumljiv i provediv?

Strategija na A4 je djelotvoran način izrade strateškog plana koji je:

  • kratak – na samo jednoj stranici
  • jasan i jednostavan – lako ga je razumjeti, objasniti i vidjeti vezu između plana i aktivnosti
  • provediv i mjerljiv – svaka provedbena aktivnost ima odgovornu osobu, rok i pokazatelj rezultata.

Proces stvaranja Strategije na A4 temelji se na dva jednostavna pitanja: Što? i Kako?. „Što je uspjeh?“ i „Kako ćemo ga ostvariti?“.  Tjera nas, također, da donesemo teške odluke: da se ograničimo na opis uspjeha u jednoj rečenici i izbor manjeg broja ključnih ciljeva, da odredimo popis onoga što moramo i onoga što nećemo raditi, a sve s ciljem da ostanemo fokusirani na one ideje, poslove i strategije koji donose uspjeh.

Predavač:

Boris Golob, mag. ing.- kao poslovni savjetnik više od 15 godina radi sa startupima, etabliranim kompanijama i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Stručni je evaluator za EIC Accelerator (SME instrument) program. Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi. Od 28 Strategyzerovih certificiranih trenera na svijetu za platno poslovnog modela on je jedan.

14:00h

Lokacije

Login required to see the information Login

X