Online predavanje “Inovacija poslovnih modela”

veljača, 2021.

25.2.2021.Online predavanje "Inovacija poslovnih modela"

Datum i vrijeme: četvrtak, 25. veljače 2021. s početkom u 14 sati

Mjesto: Zoom platforma

Vrijeme trajanja: 1 sat

Besplatne novine, taksi vožnja za 12 kuna, avionske karte po cijeni autobusnih, pekari bez brašna, banke bez šaltera… nastali su inovacijom poslovnih modela.

Poslovni model već imaju svi koji nešto rade, iako ga često nisu svjesni. Razumijevanje postojećeg poslovnog modela znači bolje razumijevanje vlastitog poslovanja, kupaca i konkurencije, a stvaranje novog omogućuje bolju zaradu i prednost na tržištu. Znanje o analizi, stvaranju novih i inovaciji postojećih poslovnih modela jednako je važno za sve postojeće kao i buduće poduzetnike.

Poslovni model, odnosno stvaranje novih načina povezivanja ljudi, zarađivanja i zadovoljavanja kupaca, jest poluga inoviranja koja će odrediti 21. stoljeće. To je najsnažniji alat za oživljavanje nekonkurentnih „starih“ djelatnosti te preduvjet za iskorištavanje tehnologija kao poluga za rast poslovanja.

Cilj predavanja je pružiti polaznicima informacije o inovacijama i poslovnim modelima, kako ih analizirati i unapređivati kako bi njihovo poslovanje postalo konkurentnije, profitabilnije, održivije te kako upravljati u brzim tržišnim, tehnološkim, društvenim i globalnim promjenama.

Sadržaj:
– Inovacije i poslovni model? I zašto je poslovni model važan?
– Platno poslovnog modela – alat za stvaranje, opisivanje, preispitivanje, kopiranje, inoviranje, razvoj i transformaciju poslovnog modela.
– Nove tehnologije i „stari“ poslovni modeli – izazov ili prilika?
– Upravljanje organizacijom danas: poslovni plan ili model?

Predavač:

Boris Golob, mag. ing.- kao poslovni savjetnik više od 15 godina radi sa startupima, etabliranim kompanijama i znanstvenicima te održava predavanja i radionice za poduzetnike u Hrvatskoj i inozemstvu. Stručni je evaluator za EIC Accelerator (SME instrument) program. Specijalizirao se za postupke inoviranja proizvoda i usluga te strategije komercijalizacije, a vodeći je stručnjak za inovacije poslovnih modela u jugoistočnoj Europi. Od 28 Strategyzerovih certificiranih trenera na svijetu za platno poslovnog modela on je jedan.

14:00h

Lokacije

Login required to see the information Login

X