EFRI humanitarna trail utrka

prosinac, 2018.

15.12.2018.EFRI humanitarna trail utrka

EFRijevci i prijatelji EFRIja trčat će (ili šetati) za 40 mališana, štićenika udruge CeKeDe koji su slabijeg imovinskog stanja te nerijetko nažalost i socijalno isključeni iz našeg društva.

 

SUORGANIZATORI: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Alumni EFRI, Studentski zbor EFRI, EFRI sport i Grad Kastav. 

DONATORI Blue Gym, Jump in with Ivona, Iločki podrumi, Dobro (Žito Osijek), EFRI kantina, Udruga Vinara Belica Kastav; Caffe Fiume. 

MEDIJSKI POKROVITELJ –La voce del popolo

 

Prema najnovijim podatcima UNICEFovog istraživanja jedini dnevni topli obrok kod više od 20 tisuća djece u Hrvatskoj je obrok iz pučke kuhinje. Više od 20 tisuća djece u Hrvatskoj nema odgovarajuću obuću, a svako peto dijete živi ispod praga siromaštva. Roditelji te djece ne mogu osigurati nikakve izvanškolske aktivnosti te im nisu im dostupne usluge poput logopeda i sl. Većini socijalno isključene djece nitko nikada nije pročitao priču prije spavanja.

 

Upravo udruga CEKADE, za koju je ova akcija organizirana, bavi se socijalnom inkluzijom djece korisnika Socijalne samoposluge  te organizacijom i vođenjem sustava doniranja hrane u Hrvatskoj kao i smanjenjem prekomjerenog bacanje hrane.

 

Utrka je otvorena za sve koji žele podržati ovu akciju, a dobrovoljni prilog će se moći dati prilikom preuzeća startnog broja na dan utrke.  

 

Pozivamo sve zainteresirane građane da nam se pridruže u akciji, kroz trčanje ili laganu šetnju kroz kastavsku šumu i na taj način podrže rad udruge CeKaDE u njihovom socijalnom djelovanju.

 

Za najbrža tri sudionika u muškoj i ženskoj kategoriji, koji istrče cijelu rutu, osigurane su i vrijedne nagrade. Za sve sudionike bit će organizirana okrjepa po završetku utrke.

Utrku su podržali Ekonomski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Studentski zbor EFRI, EFRI sport te Grad Kastav.

 

Obavezne su prijave putem OBRASCA  

 

Program utrke

10.00 h podjela startnih brojeva

10.30 h vođeno zagrijavanje

11.00 h start na Crekvini

12.30 h proglašenje i druženje

10:00h

X