1Proizvodi Vaše destilerije Aura nadaleko su poznati i priznati. Osim poslovnih, Vi ste i bračni partneri. Olakšava li Vam to posao ili donosi neke dodatne izazove?
Zahvaljujemo se na komplimentu i pozivu na intervju.
Mislimo da nam uvelike olakšava jer oboje razmišljamo i guramo u istom smjeru i imamo iste ciljeve što se naravno pozitivno odražava na poslovanje. Puno toga se ne mora ni izreći, već onaj drugi to odradi. Lakše je napredovati, educirati zaposlenike, imati kontrolu nad različitim procesima, rješavati poslovne izazove kojih ne nedostaje, sve je lakše kad smo zajedno u poslu
2Koji dio svog posla biste izdvojili kao najdraži?
MIŠEL: Meni osobno je najveći užitak otvarati nove trgovine pod našim brandom, kada iz ničega stvorim nešto novo i drugačije. Tada sam pod najvećim adrenalinom. Kroz sve ove godine upoznao sam puno uspješnih poslovnih ljudi s kojima mogu izmjeniti razna iskustva i sve je to užitak koji pruža bavljenje ovim poslom.
DAŠA: Najdraže je kada sve sjedne na svoje mjesto i kada sve ono u što smo uložili puno truda i novaca daje rezultate. Osim toga u našem poslu nikada nije monotono, stalno smo u akciji , svakoga dana svladavamo nove izazove i prilike, a na kraju je najbitnije je da to nije samo posao, već i osobno zadovoljstvo
3Što Vas motivira u svakodnevnom radu i u nastojanjima da svoj posao dodatno razvijate?
MIŠEL: Motivirani smo činjenicom da smo do sada uspijeli realizirati sve što smo prije nekoliko godina planirali, tako da nam je to dodatna motivacija za nove projekte , da i dalje budemo ustrajni, puno radimo, povlačimo pametne poslovne poteze, pa uspjeh i napredak ne mogu izostati. Sa ekonomskog gledišta motivacija je profit kojeg dalje ulažemo u poslovanje i napredovanje tvrtke.
DAŠA: Dobro odrađen posao je motivacija, zahvovoljstvo na kraju produktivnog radnog dana, a najviše od svega nas motivira što ljudi vole naše proizvode i svakodnevno dobivamo mnogo komplimenata na račun svojih proizvoda i posla. Puno ulažemo u kvalitetu svojih proizvoda, pa je zadovoljan kupac najveća motivacija.
4Što mislite na koji način je studiranje na EFRI-ju utjecalo na Vaš profesionalni put i pristup poslu?
Ekonomski fakultet u Rijeci naučio nas je najbitnijoj stvari – poduzetničkom načinu razmišljanja u svim segmentima poslovanja, bilo da se radi o financijama, novom proizvodu, optimizaciji proizvodnje. Bit je u najvećoj iskorištenosti kapaciteta, koja donosi najveću dobit. U svakom poslu je to bitno i mi smo zahvalni što smo upravo to studirali jer je ta niša usađena u nas i prati nas na našem poslovnom putu kao i mnoga druga znanja i vještine koje smo stekli studirajući. Naša preporuka je uvijek odabir upravo ovog fakulteta.
5Kako vidite ALUMNI EFRI zajednicu u kojoj se nalazite i u kojem smjeru smatrate da bi se trebala razvijati?
Svakako podržavamo takve zajednice, što više razmjene iskustava, znanja i upoznavanje što više različitih ljudi, ono je što najviše obogaćuje čovjeka. Što više projekata sa tvrtkama gdje se teorija naučena na fakultetu može pretočiti u praksu smjer je kojim bi se trebalo kretati, da studenti cijene svo znanje koje dobiju i da znaju da će im jednog dana ono koristiti u poslovnom svijetu.
6Koji je Vaš savjet ostalim alumnijima, sadašnjim i budućim?
Zvuči kao klišej, ali zbilja je najbolji savjet ne bojati se izazova, zacrtati si cilj i dati sve od sebe ka njegovu ostvarenju.